Nem lesz Firefox Windows Mobile 7 platformon

Stuart Paramenter, a Firefox mobil fejlesztői csapatának tagja bejelentette, hogy a Mozilla leállítja a Firefox fejlesztését a Windows Mobile platformon.

A bejelentés nem lehet meglepő, hiszen a Microsoft múlt heti, az új Windows Phone platformról szóló bejelentéséből az derül ki, hogy az SDK nem fogja támogatni az alternatív böngészőfejlesztést, amíg nem jelenik meg egy natív SDK. Ez teljesen egybevág az Apple iPhone-nal kapcsolatos stratégiájával. Stuart a következőket nyilatkozta:

Remélem, hogy a Microsoft lehetőséget biztosít, hogy a Firefox megjelenjen a Windows Phone 7 platformon. Mivel nem ismert, hogy Microsoft kiad egy natív fejlesztői eszközt, ezért kénytelenek vagyunk szüneteltetni a Firefox Windows Mobile fejlesztését. Addig is olyan területekre fókuszálunk, ahol képesek vagyunk megfelelő termékeket készíteni, így az Androidra és Maemora.

About kkemenczy

Kéménczy Kálmán 2004 óta foglalkozik aktívan nyílt forrású projektekkel. Alapítója az openscope magyar honosító közösségnek és az ehhez kapcsolódó infrastruktúrának. Munkáiról honlapján további információk találhatók.