Megjelent a Firefox 4 beta 3

A Mozilla közösség bejelentette, hogy megjelent a Firefox 4 beta 3 verziója, amely az előző fejlesztői kiadáshoz képest további 10 nyelven, közte magyarul is elérhető. Ez a frissítés tartalmazza a multi-touch támogatás a Windows 7 operációs rendszerhez, valamint az új JavaScript fejlesztéseket, amelyek gyorsabb és szebb grafikai megjelenítést tesznek lehetővé. A tesztelőktől érkező folyamatos visszajelzéseknek köszönhetően, ismét számtalan hiba került javításra.

Multi-touch

Firefox 4 új fejlesztői verziója tartalmaz már multi-touch támogatást a Windows 7-hez, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy multi-touch készülékeken intuitív és szórakoztató tartalmat készítsenek.

 

JavaScript továbbfejlesztése

Változások történtek a JavaScript feldolgozómoduljában, amely mostantól gyorsabban és hatékonyabban képes feldolgozni nagy mennyiségű numerikus adatot. Ennek előnyeit főleg a grafikai megoldásokban tudják a fejlesztők kihasználni.

Visszajelzések

A Firefox 4-ben található Visszajelzés-kiegészítő rendkívül sikeres, naponta 3500 visszajelzés érkezik és a tesztelők a kérdőívek kitöltését is lelkesen végzik. Elmondható, hogy a Firefox 4 tesztelésében többen vesznek részt, mint korábban bármikor, bármelyik Mozilla projektben.


Firefox 4 aktuális Beta változatának letöltése

 

About kkemenczy

Kéménczy Kálmán 2004 óta foglalkozik aktívan nyílt forrású projektekkel. Alapítója az openscope magyar honosító közösségnek és az ehhez kapcsolódó infrastruktúrának. Munkáiról honlapján további információk találhatók.