Mozilla Web Apps projekt

Közvetlenül a Firefox 4 végleges verziójának bejelentése előtt a Mozilla bejelentette a Web Apps projektet. Ezek az alkalmazások várhatóan fontos szerepet játszanak a jövő böngészőiben, amelyek nem csupán a weboldalak megtekintésére lehet használni, hanem platformot nyújt a helyben telepített alkalmazások számára is.

A most megjelent kiadás segítségével a fejlesztők képesek alkalmazásokat kiadni a felhasználóik számára, létre tudnak hozni egy új Web Apps áruházat vagy címtárat. A felhasználók megtekinthetik az első felhasználói felületet és kipróbálhatják a Firefox és Chrome böngészőkhöz készített kisérleti bővítményt. Néhány alkalmazás is elkészült már, amelyekkel ki lehet próbálni a rendszert.

 

About kkemenczy

Kéménczy Kálmán 2004 óta foglalkozik aktívan nyílt forrású projektekkel. Alapítója az openscope magyar honosító közösségnek és az ehhez kapcsolódó infrastruktúrának. Munkáiról honlapján további információk találhatók.

Hozzászólások

  1. Mióta frissítettem a Firefoxot, a nézett oldalak gyakran “elszállnak”, és egészen más oldalak jelennek meg helyettük – amiket nem szándékoztam nézni. A gépem pedig 3-5 percenként lefagy…
    Bízom benne lesz ez még jobb is…

Külső hivatkozások

  1. Mozilla Firefox szerint:

    [...] Forrás: Mozilla Web Apps projekt Válaszol idézettel   + Hozzászól a [...]