A „Firefox 4 csomag” győztesei

Múlt hónapban a Firefox kiegészítőkért felelős csapata versenyt hirdetett meg, melynek nyertesei bekerülnek a Firefox 4 Kiegészítők csomagba.  Ez a csomag egy válogatás, mely a 10 legjobb, Firefox 4-re elérhető kiegészítőket tartalmazza. A verseny azért is lehetett vonzó a kiegészítő-készítők számára, mivel ezt a csomagot reklámozza a Mozilla a Firefox 4 kiadása során.

A csapathoz rengeteg bejegyzés érkezett, a döntés emiatt nagyon nehéz volt, de végül a következő kiegészítők lettek a csomag részei:

 • Tab Scope: A Tab Scope segítségével a böngészőfül fölé vitt egér hatására megjelenik a weblapok előnézete, betekintés nyújtva, melyik lap mit tartalmaz, ezzel is vizuálisan segítve a megnyitott lapok közti navigációt.
 • Apture Highlights: Jelöld ki a keresni kívánt szöveget, majd tekintsd meg a keresési találatok anélkül, hogy elhagytad volna az aktuális oldalt.
 • Thumbnail Zoom: Vidd az egeret a kis méretű kép fölé, és megjelenik a teljes méretű kép. Együttműködik az olyan népszerű oldalakkal, mint Facebook, Twitter és Picasa.
 • QuickFox Notes: Jegyzetkészítés böngészés közben.
 • FoxySpider: Megjeleníti a weboldalon található videókat, képeket és más fájlokat egy galériában. Akár azt is be lehet állítani, hogy milyen fájltípusokat gyűjtsön ki a weboldalról.
 • KwiClick: Jelöld ki a keresni kívánt szöveget, majd tekintsd meg a kifejezéshez tartozó keresési találatot, térképet, videót – mindez anélkül, hogy elhagynád az aktuális weboldalt.
 • Awesome Screenshot: Mentsd el az egész weboldal, vagy csak a kijelölt részét, lásd el megjegyezésekkel vagy rajzzal, és oszd meg másokkal!
 • Drag & DropZones: Szöveg, kép vagy link „fogd és vidd” módszerrel történő húzása során megjelenik egy táblázat, melyben különböző műveleteket lehet végezni, mint például keresés (akár több keresőmotor is megadható), vagy bármilyen egyéb művelet, ami a Firefox helyi menüjében benne van (másolás, beillesztés, kép mentése más néven, hivatkozás felvétele a könyvjelzők közé stb.). A kiegészítő magyarul is elérhető.
 • Mouse Control: Böngészőfülek közti gyors váltás az egérrel.
 • Instantfox: Keress az interneten anélkül, hogy elhagynád a címsávot! Használj különböző keresőmotorokat rövidítésekkel, mint az Amazon, Wikipédia és YouTube.

Külső hivatkozások

 1. Mozilla Firefox szerint:

  [...] A „Firefox 4 csomag” győztesei 2011. március 25., péntek – 14:31 Múlt hónapban a Firefox kiegészítőkért felelős csapata versenyt hirdetett meg, melynek nyertesei bekerülnek a Firefox 4 Kiegészítők csomagba. Ez a csomag egy válogatás, mely a 10 legjobb, Firefox 4-re elérhető kiegészítőket tartalmazza. A verseny azért is lehetett vonzó a kiegészítő-készítők számára, mivel ezt a csomagot reklámozza a Mozilla a Firefox 4 kiadása során. A csapathoz rengeteg bejegyzés érkezett, a döntés emiatt nagyon nehéz volt, de végül a következő kiegészítők lettek a csomag részei: Tab Scope: A Tab Scope segítségével a böngészőfül fölé vitt egér hatására megjelenik a weblapok előnézete, betekintés nyújtva, melyik lap mit tartalmaz, ezzel is vizuálisan segítve a megnyitott lapok közti navigációt. [...]